Huisstijl handboek

Dit huisstijl handboek geeft de richtlijnen die houvast geven bij het gebruik en consistent doorvoeren van de huisstijl van Huijgens verhuur & catering. In dit handboek wordt het logo, typografie, kleurgebruik en de verschillende communicatie middelen duidelijk weergegeven en toegelicht.

HUISSTIJLENBOEK

Huijgens verhuur & catering is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het verhuren van evenement materieel en het verzorgen van catering. Huijgens is begonnen met het verhuren van evenement materieel waardoor de oude huisstijl hier ook de nadruk op legt. De nieuwe huisstijl draag het gehele bedrijfsconcept uit waarbij catering ook een onderdeel van uitmaakt.

Logo

Het logo van Huijgens verhuur & catering is het hoofdelement van de zichtbaarheid van het bedrijf. Het logo is een combinatie van tekst en beeld.

Net als bij ieder ander logo verteld het een verhaal over het bedrijf en/of de diensten die het bedrijf zoal biedt. Met het logo van Huijgens verhuur & catering is daar uitaard ook goed en zorgvuldig over nagedacht. Met dit logo wordt een vriendelijk en moderne uitstraling geven die als tijdloos gezien/gebruikt kan worden.

Schermafbeelding 2017-10-04 om 19.06.05

Patroon

Naast het logo bestaat de huisstijl van Huijgens verhuur & catering ook uit een patroon, dit patroon is op gebouwd uit tent-vormige figuren. Deze vorm komt van de tent van het logo. De herhaling van deze ‘tentdakjes’ zorgt voor een speels effect en een herkenning van veel tenten naast elkaar.

Schermafbeelding 2017-10-05 om 08.31.44

Kleur

Binnen de huisstijl van Huijgens verhuur & catering wordt er gebruik gemaakt van de volgende vier huisstijl kleuren.

Oranje en het blauw/groen zijn voor het benadrukken van titels en slogans. Daarbij wordt de oranje kleur altijd als hoofdkleur gebruikt en blauw/groen als ondertitel. Grijs is voor verdere omschrijving.

Typografie

Het Huijgens verhuur & catering werkt met opvallende elementen in het oranje, gevolgd door een eigenzinnige slogan. Het bouwt daarbij op twee abstracte lettertypes: ‘Sinkin sans’ en ‘Din alternate’. Op de volgende pagina zie je welk lettertype je wanneer gebruikt. Als de mogelijkheid er niet is om het lettertype Sinkin sans te gebruiken zal er gekozen moeten worden voor ‘Arial’.

Schermafbeelding 2017-10-05 om 08.37.47

 

Design Character

Onderstaand de verschillende huisstijl elementen weergegeven.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s