Hoe verwerk je hoeveelheden data in een visualisatie? Dat was de vraag bij deze opdracht. Verschillende begrippen consumeren, natuur, nieuw, connecties en geluid zijn geanalyseerd en samen in een portfolio gevoegd.

TAAK 1 CONSUMEREN – ANALYSE VAN CONSUMPTIE

Consumeren kan je op veel verschillende manieren opvatten. Ik heb gekozen om mijn vochtiname te analyseren.

TAAK 2 NATUUR – ANALYSE VAN HET WEER

Natuur betekend voor mij, iets waar je geen invloed op hebt of wij als mens geen invloed op hebben gehad. Daarvan is het weer het grootste element van de natuur waar wij als mens geen invloed op hebben. Daarom heb ik de keuze gemaakt om weersinvloeden te analyseren. Deze data is wel gebaseerd op gevoel, dus bijvoorbeeld gevoelstemperatuur.

TAAK 3 NIEUW – NIEUWE GEZICHTEN

Nieuwe schoenen, nieuwe kleren, nieuwe mensen.. Tijdens mijn brainstorm kwam ik al snel op het idee om nieuwe gezichten te gaan analyseren. Dit is natuurlijk ontzettend veel, daarom zijn er wel enkele voorwaardes namelijk; er moet oog contact zijn geweest, een gesprek of een connectie. Eigenlijk moet ik de persoon onthouden hebben en geformuleerd. Ik heb gekozen voor een grote verscheidenheid van dimensies zoals kleur haar, huid, geslacht, leeftijd, mate van connectie en tijd.

TAAK 4 CONNECTIES – ONTMOETEN

Voor deze analyse ben ik gaan analyseren welke bekende mensen die week had gezien. Deze heb ik gesorteerd in verschillende dimensies.

TAAK 5 GELUID – SOORTEN GELUID

Voor deze analyse heb ik geanalyseerd hoe ik geluid ondervond. Dit heb ik in verschillende dimensies verdeeld; fijn-niet fijn, natuurlijk-niet natuurlijk, hard-zacht, hoge tonen – lage tonen. Ik vond het moeilijk om dit onderdeel te analyseren omdat je continu geluid op je neemt. Daarom zijn er ook maar op bepaalde momenten extreme pieken ondervonden waarbij het geluid opvallend aanwezig was.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s